Детска градина СЛЪНЦЕ

Детска градина „Слънце“ е мястото, където с много любов и педагогическо отношение се грижим за пълноценното отглеждане и възпитание на Вашите деца! Те са нашата гордост и най-голяма радост! Те са нашите СЛЪНЦА!

Начало

Приключи проект „От тук започва България“

 

Приключи проект „От тук започва България” по Национална програма „Хубаво е в детската градина” в  ДГ „Слънце” гр. Бургас. В края на учебната година педагогическият екип на детското заведение може да се поздрави с успешно реализирани  дейности по спечеления проект в началото на учебната 2023-2024г. Изготвената  иновативна програма за изпълнение на  допълнителни дейности  по образователните направления „Физическа култура“, „Музика“ и „Изобразително изкуство“ беше реализирана успешно. Те сами по себе си обогатиха представите на децата за българската културна самобитност и национално наследство.

Една от допълнителните форми на обучение по образователно направление „Физическа култура“ премина в обучение на най-старото спортно изкуство „Да Дао“, както и в изучаване и пресъздаване на народни игри от миналото.

В допълнителна форма на обучение по образователно направление „Изобразителни изкуство“ децата имаха възможност да развият творческите си умения и да се забавляват с новите техники и материали предвидени за дейността. Беше организирана благотворителна изложба-базар на тема „Това е България“. Събраните средства се дариха на дете в нужда.

В допълнителна форма на обучение по образователно направление „Музика“ децата се потопиха в красивите български народни песни, танци и ритуали през цялата година. Беше организирано и посещение на Етнографския музей на гр. Бургас, в чийто двор децата от детската градина пресъздадоха Лазаров ден, демонстрираха научените народни игри и играха български хора.

 

 Проектът беше приключен с приятни емоции още от сутринта с раздвижване от старото бойно изкуство „Да Дао“, а след това продължихме с танцово веселие „Надиграй ме“ в която взеха участие и родителите.