Детска градина СЛЪНЦЕ

Детска градина „Слънце“ е мястото, където с много любов и педагогическо отношение се грижим за пълноценното отглеждане и възпитание на Вашите деца! Те са нашата гордост и най-голяма радост! Те са нашите СЛЪНЦА!

Начало

Прочети ми приказка

 

    Община Бургас стартира това лято нова образователна програма - „Прочети ми приказка“. Тя е насочена към малчуганите в детските градини, като целта е те да слушат повече български текстове, което да обогати техния речников запас от пасивни и активни думи още в най-ранна възраст, сподели кметът Димитър Николов.

   Произведенията, които се четат, ще бъдат осигурени от детските градини и ще бъдат съобразени с учебната програма за съответната възрастова група. Те ще бъдат четени на открито, в двора на детското заведение, в часовете 09.30-10.00 и от 16.30-17.00 часа.

   Програмата предвижда приказките да бъдат четени от ученици-доброволци от 7 до 12 клас /13-18 г./, под ръководството на учители от съответната детска градина. Учениците-доброволци, ще получават точки за всеки час, в който са участвали в програмата, като в зависимост от броя на събраните точки, ще получат ваучери за закупуване на книги или

   С програмата се цели провокиране на детския интерес към приказките, изграждане на умения на децата в предучилищна възраст за активно слушане и съпреживяване, както и развиване на въображението и емоционалната интелигентност.

   Децата от ДГ " Слънце " очакваха своите гости с голямо нетърпение. Бяха подготвили  както любимите си приказки, така и костюми за по-голямо забавление.

   През изминалата седмица да четат на децата дойдоха  Димитър Мешков, Дани Казаков, Ива Стойкова, Полина Илиева, София и Жасмин Раданови.

  Очакваме с нетърпение следващата седмица при нас да дойдат Димитър Стоянов, Виктория Константинова, Полина Илиева и Стелиана Стоева.

През седмицата 7.08- 11.08.2023г., децата от в ДГ "Слънце" бяха с Димитър Вълчев, Дани Казаков, Петър и Радина Павлови, Жасмин и София Раданови, Димитър Стоянов и Валерия Стоянова.

А през седмицата 14.08- 18.08.2023г., децата от ДГ "Слънце" бяха с Ива Стойкова и Дани Казаков.

Благодарим от сърце на всички включили се в тази прекрасна инициатива на Община Бургас!