Детска градина СЛЪНЦЕ

Детска градина „Слънце“ е мястото, където с много любов и педагогическо отношение се грижим за пълноценното отглеждане и възпитание на Вашите деца! Те са нашата гордост и най-голяма радост! Те са нашите СЛЪНЦА!

Начало

 

Във връзка с отбелязването на 21.03. като Международен ден на хората със синдром на Даун, по инициатива на логопед Илияна Даева-Димитрова и с преподавателите на ПГ „Моряче“ – г-ца Пенева и г-жа Селиванова, решихме да реализираме проекта "За драконити и хората". Това е една приказно пресъздадена, преживяна и истинска история от авторката г-жа  Феодора Иванова. Илюстрациите са дело на г-жа Йоанна Димитрова. И двете жени са горди майки на "СЛЪНЧЕВИ" деца. Наричат ги слънчеви, защото хората със Синдром на Даун носят, светлина, доброта и са винаги усмихнати. На всеки 700 деца се ражда по един такъв "слънчев" вид човек. 

Пресъздадената история иска да ни покаже, че хората със Синдром на Даун не са болни, нито пък заразни, а просто различен вид човешко същество. Те носят своята специфика и особености, които ние виждаме като различни. Всяко дете появила се в семейството , особено различното винаги преобръща живота ни. Кара ни да търсим различни гледни точки и ни провокира да видим различието по един нов начин. Това се опитваме и ние като педагози, да променим гледната точка и да представим един спектакъл на доброто. Да бъдем приятели на всички различни деца и да подкрепим

Каузата на Сдружението "Синдром на Даун България".

С помощта на децата от ПГ “Моряче" и техните преподаватели г-жа Саливанова и г-жа Пенева, сътворихме един малък празник на приятелството и добротата. 

Това нямаше да бъде възможно без финансовата подкрепа на авторката на книгата. 

Надяваме се с тази пиеса да разкажем за срещата с нестандартното и да преодолеем чувството за различие между хората.